Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ-ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ-BETON CIRE-Deco Beton-Tadelakt


Ας κάνουμε μια συνοπτική περιγραφή των προϊόντων, ώστε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.
 ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ
Έχουμε λοιπόν το κουρασάνι το οποίο είναι συνδυασμός κονίας και κεραμικών προϊόντων διαφόρων κοκκομετρικών διαβαθμίσεων, αποτελείται κυρίως από θηραϊκή γη και κεραμάλευρα. Με το κουρασάνι το επίχρισμα χρωματίζεται απευθείας σε διάφορες αποχρώσεις . Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για : εμφανείς τοιχοποιίες, ειδικά επιχρίσματα για νέες οικοδομές, επιστρώσεις δαπέδων, εύκαμπτα δάπεδα αθλητικών χώρων, στεγανωτικές εργασίες, κατασκευή τούβλων και κεραμιδιών διαφόρων διαστάσεων, αρμολογήματα, εσωτερικούς χώρους, εμφανή έγχρωμα μπετά.
ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
 Η πατητή τσιμεντοκονία , είναι ουσιαστικά το αρχαίο «δυαδικό τσιμέντο» και σήμερα πια θεωρείται το πλέον οικολογικό υλικό. Η σύσταση του αποτελείται από: θηραϊκή γη (ποζουλάνη), ποταμίσια άμμο (δεν περιέχει άλατα), υδραυλικό ασβέστη (σκόνη), νερό. Η ανάμιξη αυτών των υλικών μας δίνει ένα πολύ ισχυρό κονίαμα που είναι εργάσιμο όπως ένα κανονικό κονίαμα σοβατίσματος, μόνο που είναι πιο υγιές. Ο λόγος είναι πως αυτό επιτρέπει στο τοίχο να αναπνέει ενώ ταυτόχρονα δεν απορροφά νερό και λόγο της απουσίας του τσιμέντου δε δημιουργούνται σκασίματα ή ρηγματώσεις. Με την πρόσμιξη χρώματος (κεραμάλευρο) μπορεί να πάρει ότι χρώμα θέλουμε. Έχει πάρα πολύ καλή συμπεριφορά στην υγρασία και στη συστολή – διαστολή. Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση ως επικάλυψη σε τσιμεντένιους τοίχους και δάπεδα, αλλά και σε πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκό με την απαραίτητη προετοιμασία του υποστρώματος

BETON CIRE

Το BETON CIRE σε μορφή Ιταλικής σπατουλαριστής κερωμένης πατητής τσιμεντοκονίας είναι ένα μείγμα το οποίο στο σύνολό του αποτελείται από ειδικά σκληρυντικά και διάφορα είδη τσιμέντου με αποτέλεσμα κατά το τελείωμά του, δίνει την αίσθηση μπετόν ή φυσικής πέτρας και όσον αφορά τη σύσταση αλλά και την εμφάνιση. Αυτό το κονίαμα όταν ωριμάσει είναι μια μάζα η οποία δεν προσβάλλεται από το νερό καθώς είναι αδιάβροχο αλλά παράλληλα διατηρεί μια επιφάνεια που αναπνέει. Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση ως επικάλυψη σε τσιμεντένιους τοίχους και δάπεδα, αλλά και σε πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκό με την απαραίτητη προετοιμασία του υποστρώματος. To beton cire μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τελική επίστρωση δαπέδων καιτοίχων σε υγρούς χώρους. Η τελική του μορφή μπορεί να έχει την όψη του λείου τσιμέντου ή φυσικής πέτρας σε ματ ή γυαλιστερό τελείωμα.
Ιδανικό για την επικάλυψη λείων και ισόπεδων τοίχων, δαπέδων ταβάνια και σε ακάλυπτο σκυρόδεμα Εξαιρετικό ως κορυφαία διακοσμητική επίστρωση σε θερμάμενα πατώματα. Καλή φυσική αντίσταση σε νερό χωρίς στεγανωτικά ή βερνίκια. Ιδιαίτερα καλή πρόσφυση πάνω σε όλες τις επιφάνειες , όπως ξύλο, μέταλλο και κάθε είδους γυαλί. Δεν σπάει και δεν ριγματώνεται. Έτοιμο για χρήση δύο ώρες μετά την εφαρμογή


 Deco Beton

Tο Deco Beton είναι ένα εναλλακτικό τσιμεντοειδές υλικό με πολλές διακοσμητικές εφαρμογές.
Η ειδική του σύνθεση του επιτρέπει να εφαρμόζεται επάνω σε οποιαδήποτε σταθερή
επιφάνεια. Έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
πάνω σε κάθε υπόστρωμα - παλιά πλακάκια, ξύλο, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες,
σοβά, ήδη βαμμένες επιφάνειες τοίχων κλπ- , σε επιφάνειες κάθετες ή οριζόντιες.
Είναι ιδανικό για χρήση σε χώρους υγρούς όπως douche, μπανιέρες, πάγκοι κουζίνας κλπ.
Το εξαιρετικά λεπτό πάχος του επιχρίσματος (3 - 4 mm) το καθιστά
ιδανικό υλικό στην ανακαίνιση.
Φινίρισμα επιφάνειας: ματ, σατινέ ή γυαλιστερή

Tadelakt
Το Tadelakt είναι ένα φωτεινό, σχεδόν αδιάβροχο ασβεστοκονίαμα ασβέστη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό των κτηρίων και στη εξωτερική όψη .Σέ υγρούς χώρους, όπως χαμάμ, μπάνια, κουζίνες, κ.α  Έχει στεγανότητα  και βελούδινη υφή. Η χρήση του είναι αποκλειστικά για επιφάνειες μπετόν και τούβλα. Δεν επιτρέπεται η χρήση του σε (γυψοσανίδες-pvc και άλλα υλικά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου