Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΧΝΙΚΕΣ (tadelakt-beton cire)

Tadelakt

Tadelakt είναι ένα φωτεινό, σχεδόν αδιάβροχο ασβεστοκονίαμα ασβέστη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό των κτηρίων και στη εξωτερική όψη. Είναι το παραδοσιακό επίστρωμα των παλατιών, hammams και των λουτρών riads Μαρόκο. Η παραδοσιακή αίτησή της περιλαμβάνει τη στίλβωση με μια πέτρα ποταμών και μεταχείρηση με ένα μαλακό σαπούνι για να αποκτήσει την τελικές εμφάνιση και την αντίσταση ύδατός της. Το Tadelakt έχει μια πολυτελή, μαλακή πτυχή με undulations λόγω της εργασίας των artisans που την τελειώνουν σε ορισμένες εγκαταστάσεις, είναι κατάλληλο για τις μπανιέρες, τα ντους, και washbasins και παρέχει τις μεγάλες διακοσμητικές ικανότητες. Παραδοσιακά, tadelakt παράγεται με τον ασβέστη της περιοχής Μαρακές.Το Tadelakt αναφέρεται γενικότερα σε οποιοδήποτε ασβεστοκονίαμα ασβέστη που εφαρμόζεται σύμφωνα με τις αρχές και τις τεχνικές μαροκινού tadelakt, αλλά τη χρησιμοποίηση των οργανισμών ασβέστη διαθέσιμων σε ισχύ εκτός από το Μαρακές.Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ασβεστοκονιάματος tadelakt είναι αυτά: 1) Είναι ένα ασβεστοκονίαμα ασβέστη. Δεν περιλαμβάνει το τσιμέντο του Πόρτλαντ. 2) Μπορεί να περιλάβει τη λεπτή άμμο μαρμάρου ή ασβεστόλιθων, αλλά όχι άλλα σύνολα. 3) Έχει συμπιεστεί όταν πλαστικό, αποβάλλοντας όλα τα κενά. 4) Έχει γυαλιστεί μηχανικά, χρησιμοποιώντας τις πέτρες ή τα λειαντικά που είναι σκληρότερες από το ασβεστοκονίαμα τελειώνει, για να παρέχει έναν ομαλό, μερικές φορές λαμπρός, τελειώνει. 5) Έχει αντιμετωπιστεί με ένα φυσικό σαπούνι (συχνά σαπούνι «μαύρου» ή ελαιολάδου) carbonation ταχύτητας της επιφάνειας και καθιστά την επιφάνεια πιό αδιάβροχη.







beton cire



Ενιαίο μονοκόμματο δάπεδο, χωρίς αρμούς, σε μορφή Ιταλικής σπατουλαριστής κερωμένης πατητής τσιμεντοκονίας, σε απεριόριστες αποχρώσεις και σχέδια παραδοσιακά, παλαιωμένα, έθνικ, μοντέρνα, με ειδικές αντιχαρακτικές ιδιότητες, μεγάλη αντοχή σε χημικά και λεκέδες, απόλυτη στεγανότητα, μεγάλη ελαστικότητα (3,5Ν/mm2), μεγάλη αντοχή στην κρούση (32Ν/ mm2), ιδανικά και για ενδοδαπέδια θέρμανση χάρη στην ελαστικότητά τους που απορροφά τις συστολοδιαστολές που συμβαίνουν εξαιτίας της θερμότητας, χωρίς να προκαλούνται φθορές στην επιφάνεια (γι' αυτό και δεν χρειάζονται αρμοί).
Εφαρμόζεται σε καινούργια κτίρια, αλλά και κατευθείαν πάνω σε πλακάκια, μωσαϊκά, μάρμαρα, με μέγιστο πάχος 5mm. Σε περιπτώσεις ανακαινίσεων είναι σίγουρα μία πολύ πιο συμφέρουσα λύση, αλλά και αισθητικά πιο όμορφη, από την αποξήλωση του παλιού δαπέδου και την κατασκευή καινούργιου με παρόμοια υλικά (πλακάκια, μάρμαρα κτλ.).
Εφαρμόζεται ειδικό αντιχαρακτικό βερνίκι δαπέδων δύο συστατικών σε ματ, σατινέ και γυαλιστερό, με αντίσταση στα χημικά (UNI EN ISO 2812-1 method 2) και αντίσταση στην τριβή (>3.0Ν/mm2)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου